0 Menu

Onderhoud, herstelling van de kast en opmaak van een IWC Da Vinci voor tweedehands verkoop met garantie

 

 

Herstellingen

Alvorens een uurwerk te koop aan te bieden wordt eerst een grondige analyse gemaakt en worden de nodige herstellingen uitgevoerd. Al onze occasie uurwerken beschikken over een garantie van 1 jaar. zie onze webshop IWC

Deze IWC Da Vinci werd bij ons aangeboden voor tweedehands verkoop. Dit uurwerk heeft al wat jaren op de teller maar is gedragen zoals het hoort. De kast vertoont de reguliere draagschade maar heeft ook een deuk op de kast aan de 9 uur zijde. Om dit uurwerk te koop aan te bieden werd besloten de kast in orde te zetten, inclusief verwijdering van de bluts. Tevens moet het binnenwerk worden gereinigd, voorzien van nieuwe oliën, en dienen een aantal versleten onderdelen te worden vervangen, inclusief de gangveer.

 

IWC kast met grote bluts

Alvorens te starten met de restauratie van de kast wordt het binnenwerk verwijderd. Onze goudsmid zal door middel van pukken staal toevoegen, waarna de kast opnieuw volledig in vorm wordt gebracht door te vijlen, te schuren ten te polijsten. Geen eenvoudige opdracht voor dit model van kast, met perfecte vlakken, kanten en hoeken.

Restauratie van de kast

Van demontage tot de laatste schroef, reinigen, oliën met 6 verschillende soorten olie, vervangen van defecte en versleten onderdelen tot opnieuw monteren en controleren, ..., het binnenwerk kreeg een volledig onderhoud en werkt nu perfect. 

Geduld, doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn mooie eigenschappen van een horlogemaker.

 

IWC Da Vinci in de sneeuw
Vorig artikel | Volgend artikel